UKDeutschlandÖsterreichSchweizFranceBelgiqueNederlandsLuxembourgEspañaItaliaDanmarkNorgeSverigeSuomi
Startside
Begeistring
Produktet
Nytt! Xbeam
Brukerne
FAQ
Priser
Kontakt
Presse
Download
Bestill nå!
Reklameartikler

Hva er GyroTwister?

GyroTwister Xbeam er treningsapparatet som gjør en avhengig - på en positiv måte: Fordi de nyeste undersøkelsene fra Tyskland viser at trening med GyroTwister forbedrer gripestyrken betydelig.
Også underarmen, overarmen og håndleddene blir trent opp effektivt og på en morsom måte.
GyroTwister virker ikke som andre apparater med faste vekter, hhv. fjærer, men ved å utnytte sentrifugalkraftprinsippet.
Derfor er GyroTwisters kraft variabel og alltid tilpasset brukerens treningstilstand.
Den genererte sentrifugalkraften ved 10 000 omdreininger i minuttet tilsvarer 15(!) kg.

Hvordan virker GyroTwister?

Forestill deg at du holder et glass med isterninger i åpningen med hånden og så slenger denne utover.

GyroTwister virker uten batteri! Brukeren bringer den ved hjelp av ren muskelkraft på turer. Inne i apparatet er det en ca. 200 gram tung rotor, selve kjernen i GyroTwister. Blir denne først satt i bevegelse, oppstår det en dreieimpuls omkring aksen. Det er kjent for enhver syklist hvordan en slik dreieimpuls virker. Setter man seg på en stillestående sykkel, faller man. Men jo hurtigere man kjører, jo mer stabilt blir det. Til styrebevegelsen må det derfor brukes tiltagende mer kraft.

Nøyaktig slik bygger rotoren i GyroTwisters indre opp en stabilitet, som forårsakes av treghetsmomentet (svingmassen er omtrent 2 cm vekk fra aksen) samt fra rotasjonshastigheten. Brukeren prøver nå å vippe rotoren og dermed rotasjonsaksen til siden og utøver derved et dreiemoment på rotoren. Sentrifugen reagerer på dette med en motbevegelse, den ønsker å rette seg opp igjen. Denne kraften heter "presisjon".

Motbevegelsen er vesentlig sterkere enn hva man kan anta ved første blikk.
Presisjonsprinsippet burde være kjent for alle som en eller annen gang har rullet et sykkel- eller bilhjul på gaten. Det ruller først rett frem, vipper så til venstre eller til høyre og retter seg så straks opp igjen for å tumle noen omdreininger videre.

I motsetning til dekk som ruller langs gaten, er det en rotor inne i GyroTwister, dog i en kretsformet styring.

Den kan derfor ikke rette seg helt opp, men presisjonen blir derimot kanalisert av styringen. Den eneste "utveien" for rotoren blir derved å "rulle videre" inne i styringen og på den måten øke rotorhastigheten.

I mellomtiden har brukeren vippet kabinettet nok en firedelsomdreining, og rotoren presisjonerer videre. Denne prosessen fortstetter hele tiden. Energien som brukeren derved setter inn, blir omsatt til tiltagende dreietall for rotoren.

Slik er det mulig å øke farten på rotoren inntil 10 000 omdreininger i minuttet, og med det oppstår det rundt rotoren sentrifugalkrefter som tilsvarer 75 ganger rotorens egenvekt, altså 15 (!) kg. Når rotoren ikke lenger beveges av brukeren, blir den energien som er lagret i rotoren, brukt opp gjennom friksjonen.

Alle GyroTwister blir selvsagt levert med GyroGrip-bånd. Dette gummibåndet som løper rundt GyroTwister, sørger for at GyroTwister ligger bedre i hånden, spesielt når man blir svett i hendene under bruken.

Hvordan den nye GyroTwister-Xbeam virker, forklarer vi deg her.StartsideBegeistring |  Produktet |  Nytt! XbeamBrukerne
FAQPriserKontaktPresseDownloadBestill nå!Reklameartikler


(c) 2010 Alle teksten på denne hjemmesiden (c) GyroTwister.
(tm) Xbeam er et registrert varemerke for GyroTwister.
(tm) GyroTwister er et registrert varemerke for GyroTwister.
(pt.p) GyroTwister-Xbeam er patentanmeldt til det tyske patent- og varmerkekontoret.