UKDeutschlandÖsterreichSchweizFranceBelgiqueNederlandsLuxembourgEspañaItaliaDanmarkNorgeSverigeSuomi
Startside
Begeistring
Produktet
Nytt! Xbeam
Brukerne
FAQ
Priser
Kontakt
Presse
Download
Bestill nå!
Reklameartikler

Spørsmål og svar

Her finner du svar på de spørsmålene som oftest blir stilt.
Du kan last ned en fullstendig bruksanvisning her.

Om du skulle ha flere spørsmål, kan de sendes med e-post til service@gyrotwister.com.

 1. Jeg har fått min nye GyroTwister og får den ikke i gang. Skyldes det meg eller GyroTwister?

 2. Hvor lenge holder egentlig GyroTwister?

 3. Hvordan starter jeg min GyroTwister med tommelen?

 4. Er det vanlig at GyroTwister lager så høye lyder?

 5. Hvorfor kan jeg ALDRI! olje min GyroTwister?

 6. Når jeg lar min GyroTwister rulle ut i hånden, slår den frem og tilbake.
  Er det normalt?

 7. Det er kommet støv og skitt inn i min GyroTwister, og nå virker den ikke
  ordentlig mer. Hva kan jeg gjøre?

Jeg har fått en ny GyroTwister og får den ikke i gang.
Skyldes det meg eller GyroTwister?

Slik kan du finne ut om apparatet ditt er i orden:

 1. Hold GyroTwister med åpningen oppover. Dytt rotoren i gang med hånden. Den vil nå dreie seg noen omdreininger videre (avhengig av hvor kraftig du har skjøvet den i gang 5-20 omdreininger).

 2. Hold GyroTwister med åpningen nedover. Trykk rotoren oppover. Den må nå ha en dødgang på en knapp millimeter, slik at den smeller korrekt når den trykkes opp og slippes ned.

 3. Hold GyroTwister med åpningen nedover. Stikk nå en mynt i rotorrillen (der hvor åpningen for startsnoren i rotoren er, og før så mynten enda litt lengre inn), og trykk så rotoren ganske lett oppover. Du bør nå kunne dreie rotoren på de to aksene når du vrir på mynten (Tenk deg at mynten var en skrutrekker).

Når du ved disse testene ikke kan fastslå noe påfallende, er alt i orden med din GyroTwister. Om du skulle ha flere spørsmål om dette, kan du sende en e-post til service@gyrotwister.com.

Hvor lenge holder egentlig GyrotTwister?

Dette spørsmålet stilles stadig. Du behøver ikke bekymre deg hvis du legger merke til følgende:

 1. GyroTwister vil bli beveget koordinert. Om den beveges koordinert eller ikke, hører og føler du svært godt: Er GyroTwister stille og rolig, så liker man det. Du holder den permanent på trykk. Klaprer den derimot som forrykt, da løper aksen i det indre ikke rundt på styringen, men slenger frem og tilbake i det indre. Fordi den permanente rullingen mangler, og fordi kraften slenges kraftig mot ett punkt, belaster dette således materialet enormt.
  Når du f. eks. beveger hånden rykkvis fra venstre til høyre, blir GyroTwister ikke ført til hvert punkt. Det oppstår en fase der rotoren beveger seg løst og så straks igjen en fase der rotoren står under trykk. Akkurat da får du en høy klakking.
  Det kan bli kritisk når virkelige storkarer med rå kraft uten noen slags koordinasjon stadig gir rotoren bare en slagartig impuls og på den måten mer eller mindre ukoordinert "slenger" den gjennom kabinettet. Slike handlinger belaster på den måten selvsagt materialet kraftig, fordi sentrifugalkraften på 15 kg ikke lenger brukes til trening, men isteden rettes mot apparatet.
  Like så uheldig er det å bringe rotoren opp i et høyt omdreiningstall og så deretter "slippe løs". Nettopp da får du på samme vis en sterk belastning på materialet, fordi rotoren ikke ruller, men slår frem og tilbake.

 2. Det må ikke komme fremmedlegemer inn i det indre. Kommer f. eks. aske (alltid svært populært blant røykere) inn i det indre, blir GyroTwister til en mølle, stoffene skures derved i det indre av styringen og forårsaker slitasje på kunststoffet.
  Av den grunn må man heller ikke starte GyroTwister ved å trekke den over gulvteppene. På gulvtepper samler det seg i alminnelighet støv, som uvegerlig kommer inn i det indre av GyroTwister.
  Så lenge man er oppmerksom på dette, og selvsagt heller ikke lar GyroTwister falle i bakken, bør det ikke dukke opp noen slags slitasjetegn.

Om du skulle ha flere spørsmål om dette, kan du sende en e-post til service@gyrotwister.com.

Hvordan starter jeg min GyroTwister med tommelen?

En enhånds tommelstart er i virkeligheten meget vanskelig og kan bare gjennomføres av brukere som er kommet særdeles langt.

Du holder GyroTwister meget langt fremme i hånden. Apparatet står på lang- og ringfingeren din, pekefingeren og lillefingeren berører begge GyroGrip-båndet fra siden.
Nå bruker du tommelen slik at du knipser fra kroppen og fremover. I det øyeblikk du har knipset med tommelen, lar du lynraskt GyroTwister igjen gli tilbake i hånden, og begynner med rotasjonsbevegelsen.
Fordi rotoren med en slik oppstartsmetode selvsagt løper betydelig langsommere enn med snorstart eller med hele håndflaten, må du også på en mer følsom måte gå inn i bevegelsen. Alene derfor må du være meget godt kjent med GyroTwisters bevegelser.
Vær derfor ikke overrasket om det ikke skulle virke med en gang. De fleste folk får overhodet ikke til en enhånds tommelstart.

Om du skulle ha flere spørsmål om dette, kan du sende en e-post til service@gyrotwister.com.

Er det vanlig at GyroTwister lager så høye lyder?

Støyfri er GyroTwister selvsagt ikke. En lett klakking er også normalt. Det oppstår imidlertid en rykkvis klakking når du ikke styrer GyroTwister 100 % riktig. Du må på hvert punkt ha rotoren på "trykk".
Når du f. eks. beveger hånden rykkvis fra venstre til høyre, blir GyroTwister ikke ført til hvert punkt. Det oppstår en fase der rotoren beveger seg løst og så straks igjen en fase der rotoren står under trykk.
Akkurat da får du en høy klakking. Hvis det skulle skje, skal du redusere farten og forsøke å styre GyroTwister slik at klakkingen stanser.
Lykke til!

Om du skulle ha flere spørsmål om dette, kan du sende en e-post til service@gyrotwister.com.

Hvorfor kan jeg ALDRI! olje min GyroTwister?

Olje reduserer friksjonen i det indre av apparatet, og rotorens akse kan derved ikke rulle mer.. Om dette kommer en kort ekspressforklaring på det fysiske prinsippet:
Rotoren bygger opp en stabil bevegelse, brukeren vipper kabinettet utover. Rotoren ønsker nå igjen å stille seg innover, men kan bare gjøre det innenfor styringen. Herved trykker aksen meget kraftig på den indre styringen (på den ene siden fra undersiden, på den andre fra oversiden), derved ruller aksen nå bort. Om man nå lar det komme olje inn i det indre, kan aksen ikke lenger rulle. Den ville isteden komme til å skli av. Rulleprosessen er imidlertid grunnleggende, fordi det er gjennom den at rotoren øker farten.

Om du skulle ha flere spørsmål om dette, kan du sende en e-post til service@gyrotwister.com.

Når jeg lar min GyroTwister rulle ut i hånden, slår den frem og tilbake.

Det som skjer, er helt normalt. Du bør imidlertid unngå dette.
Når du minsker farten uten å holde rotoren under trykk (det skjer når du f. eks. bare legger GyroTwister åpent på håndflatene uten å virkelig holde den fast), ruller rotoren i det indre ikke mer på styringen, men den slår ukoordinert frem og tilbake.
Av den grunn bør man også holde rotoren på trykk når den "kjøres ned", altså ganske enkelt holde den fast i hånden, men ikke tilføre mer energi. På den måten skåner du GyroTwister, fordi mens rullingen så godt som ikke belaster materialet, blir denne belastningen ved enhver ukoordinert rotorbevegelse betydelig høyere, da aksen ikke lenger ruller, men slår frem og tilbake.

Om du skulle ha flere spørsmål om dette, kan du sende en e-post til service@gyrotwister.com.

Det er kommet støv og skitt inn i min GyroTwister, og nå virker den ikke ordentlig mer. Hva kan jeg gjøre?

Generelt gjelder selvsagt: Man må passe på at ingen fremmedlegemer, uansett hva slags type, kommer inn i det indre. Om dette likevel skulle skje, har man tre muligheter:

 1. Vaske bort med vaskebensin. (IKKE FOR XBEAM!)
  Dette er det beste alternativet, fordi vaskebensin ikke bare gjør rent, men også avfetter. Fett og olje er GyroTwisters største fiende, fordi disse stoffene gjør at aksen ikke lenger kan rulle i styringen, men glir av.
  Og vaskebensin legger ikke igjen noen rester, noe som f. eks. er tilfelle med vann med kalk.
  Fyll ganske enkelt GyroTwister med vaskebensin, og drei rotoren intenst i begge retninger, slik at rengjøringen når frem helt inn i den dypeste avkrok.
  Pass på når du dreier rotoren: Vaskebensinen sprutes ut og må IKKE komme inn i øynene!

 2. Vaske bort med vann. (IKKE FOR XBEAM!)
  Skyll GyroTwister med såpevann, og skyll deretter lenge etterpå, slik at det ikke blir igjen noe såpe i det indre.
  Drei så rotoren i alle retninger under skyllingen, slik at smuss som har klistret seg fast mellom kabinettet og kunststoffringen i det indre, vaskes bort.
  Så lenge GyroTwister ikke har fullstendig tørket, vil den i så fall ikke løpe så bra. Eventuelt kan det hende at den også etter å ha blitt tørr, i noen tid (f. eks. om du har vann med mye kalk), oppfører seg litt underlig. Det ideelle er om du til slutt skyller med destillert vann, slik at mulig kalk skylles bort.

 3. Utblåsing med trykkluft (GyroTwister-Classic og Xbeam!)
  Blås ut GyroTwister med trykkluft fra en kompressor eller fra en sprayboks (finnes på byggemarkedet) samtidig med at du langsomt dreier rotoren. Denne metoden er ikke så effektiv som de to første, men til bruk for Xbeam er den eneste som egner seg, fordi elektronikken i det indre ikke må komme i kontakt med verken vann eller vaskebensin.

Lykke til med "rengjøringsprosessen". Om du skulle ha flere spørsmål om dette, kan du sende en e-post til service@gyrotwister.com.StartsideBegeistring ProduktetNytt! XbeamBrukerne
FAQ |  PriserKontaktPresseDownloadBestill nå!Reklameartikler


(c) 2010 Alle teksten på denne hjemmesiden (c) GyroTwister.
(tm) Xbeam er et registrert varemerke for GyroTwister.
(tm) GyroTwister er et registrert varemerke for GyroTwister.
(pt.p) GyroTwister-Xbeam er patentanmeldt til det tyske patent- og varmerkekontoret.